Потресаващо! Пътните строители на ГЕРБ са работили нарочно незаконно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата е отпускала един бюджет от около 300 млн. лева за всички фирми, след което те са извършвали работа за над 1 млрд. лева и в края на годината са им раздавани с постановления на Министерския съвет.

Тези пари ги е нямало предвидени в държавния бюджет. Искаме да им ги изплатим парите, но проблемът е от правна гледна точка. Това заяви зам.-регионалният служебен министър арх. Иван Шишков за ситуацията с ескалиращите протести на пътните строители.
Искаме да разберем какво се случва с парите, които сме дали. Искаме да разберем и още нещо – дали част от строителството, което са направили, не е по линия на текущ ремонт (и зимна поддръжка). В един момент може да се окаже, че някой им е възлагал договори за основен ремонт, което е съвсем различно – правим анализ, обясни Шишков и обеща до края на седмицата да бъде обявено. Ако е извършвана дейност извън предмета на бюджета, няма правен начин да им се плати, заключи той.

Съмненията, че това се е случвало, е заради това, че надвишения на извършена работа има само в определени части в България. Освен това, той изрази опасения, че са правени проекти, които не са за поддръжка, а това вече „е много сериозна лоша практика“.

Каним собствениците на фирмите в МРРБ, за да водим разговори с тях, но те не искат да дойдат. Опитваме се да поправим пропуски от предишното управление, твърди Шишков пред БНТ. И добави, че преговорите ще са на правна основа.

„Че протестите се ползват политически мисля на всички е ясно. След като бивш председател на АПИ е лицето на протеста от петък, мисля е очевидно ясно“, заяви Шишков.

Моля, кажете кой е извършител на незаконното строителство по АМ „Хемус“ на лот 4 и лот 5, завърши Шишков с призив към бранша. И изрази опасение, че фирмите няма да си изпълняват задълженията по договорите за зимна поддръжка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар