Потресаващо! Само 3 години затвор за жена, карала детето си да се продава за 5 лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

3 години затвор и глоба от 10 000 лева получи майката, която склонявала дъщеря си да проституира. Присъдата на първото по рода си подобно дело, бе изчетена от състав на Районния съд в Смолян. 38-годишна ромкасе изправи пред Темида по обвинение, че карала непълнолетната си дъщеря да продава плътта си срещу суми от 5 до 25 лв. на сеанс.

Майката сводница дочака началото на делото в ареста. Според прокуратурата, тя многократно е склонявала момичето да прави секс с уредени от нея клиенти, като после е прибирала парите. Жертвата сама е сигнализирала за случващото се социалните служби, а след това и полицията.

Елена бе с постановена постоянна мярка „задържане под стража“, за да не може да влияе на 16-годишната си дъщеря, съобщава 24rodopi.com. Невръстната девойка е предлагана за платена любов от майка си още от 11-годишна възраст, а на 12 г. вече е родила. В момента детето живее в център за настаняване от семеен тип в Смолян, от който преди време е избягала и по-късно е открита при майка си в Момчилград. Там и полицията успява да задържи Елена. Случаят е разглеждан и от отдел „Закрила на детето“.

Момичето е с тежка съдба. Баща й, който е вкаран в затвора за изнасилване, я карал да краде. Майката сводница е от кърджалийско село и след като мъжът й влиза зад решетките, тя идва в Смолянско и заживява с друг мъж.

Елена не се призна за виновна и в хода на делото твърдеше, че не е виждала дъщеря си от година и половина.„Ще се обеся, ако стоя в ареста. Не съм виновна, всичко е лъжа“, заяви ромката. „Искам да ме освободите, да си вървя на работа. Коя майка ще пусне детето си да прави такива неща? Аз съм я отгледала“, нареждаше Елена в съдебната зала.

Тя посочи, че дъщеря й избягала от къщи и заживяла при свой приятел, а тя ходила да си я прибира. Дъщерята отказвала да тръгне и на десетия ден потърсила помощта на полицията и с патрулка взели момичето. „Тогава ми каза, че ще излъже, че я пускам за пари да ходи, защото съм искала да я разделя с мъжа й“, казва обвинената в сводничество майка. Адвокатът на Елена Д. заяви, че ще обжалват присъдата на следваща инстанция. /БЛИЦ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар