Байдън пак беше хванат да послъгва

Потресаващо! САЩ ни продават 183 бронетранспортьорa “Страйкър“ в сделка за $1,5 милиарда

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на България на бронетранспортьори „Страйкър“ за 1,5 милиарда долара, съобщи Пентагонът, цитиран от Ройтерс.

Продажбата на съюзника на НАТО България ще се състои от 183 превозни средства “Страйкър“, включително превозни средства на пехотата, командни превозни средства и превозни средства за медицинска евакуация, се казва в съобщението на Пентагона.

В петък Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на Пентагона е уведомила Конгреса за възможната продажба.

Въпреки одобрението на Държавния департамент, уведомлението не показва, че е подписан договор или че преговорите са приключили, посочва Ройтерс. General Dynamics Corp е главният изпълнител на въоръжението.

Сделката ще трябва да бъде гласувана от българския парламент.

Проектът за закупуването на бронирани машини беше спрян в края на управлението на правителството на Бойко Борисов. Причината за спирането на преговорите беше, че и двете подадени оферти – на финландската фирма „Patria“ и на „General Dynamics“ (с предимно американско участие), надвишаваха тавана на проекта от близо 1,5 млрд. лева. Сегашната обявена цена от Пентагона е 1,5 млрд. долара.


Коментари

Коментара













There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар