Потресаващо! САЩ пращат специален пратеник у нас за борба с „дезинформацията“

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Специалният пратеник и координатор на Глобалния център за ангажираност на САЩ Джеймс П. Рубин ще посети страната ни през настоящата седмица, става ясно от съобщение на Държавния департамент.

Рубин ще пътува от 28 май до 3 юни, като в това време той ще бъде в Братислава, София и Брюксел.

В Братислава специалният пратеник ще присъства на форума GLOBSEC 2023, за да подобри координацията на регионалната сигурност, посочват от Държавния департамент.

На всяка спирка Рубин ще се среща с представители на местното правителство и ЕС, както и с представители на гражданското общество, за да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията.

Той ще обсъди текущите опити на Русия и други участници, които разпространяват дезинформация, за да подкопаят демокрацията и националната сигурност, и как нашите нации могат колективно да противодействат на заплахите в информационното пространство, посочват още от САЩ.

В началото на май Джеймс Рубин и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се срещнаха във Вашингтон, където подписаха меморандум между двете държави за стратегическо партньорство в борбата с дезинформацията, което ще позволи на двете държави интензивно сътрудничество „в противодействието на манипулирането на информация и борба с дезинформацията“, предаде БТА.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар