Потресаващо! Торове от заседналия кораб се изсипват в морето

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Част от товара на заседналия край местността Яйлата товарен кораб се изсипва в морето при претоварването му. Това показват видеокадри, публикувани от специализирания сайт maritime.bg, съобщава БНР.

На тях се вижда как при пренасянето на азотния тор от кофата на крана опасният за екосистемата на водата товар се излива в морето.

Операцията по разтоварването на кораба „Вера Су“ започна вчера вечерта. На място пристигнаха кран и друг плавателен съд, в който уреята да бъде претоварена. Целта е да се улекоти заседналият кораб с около 500 тона от товара му, за да се направи опит той да бъде изтеглен. Уверенията от страна на „Морска администрация“ бяха, че преди това товарът ще бъде пакетиран, тъй като в кораба той е в насипно състояние.

От направените кадри се вижда, че част от азотния тор се излива в морето при претоварването му.

Вчера от МОСВ потвърдиха, че има индикации за замърсяване с азот на водата, след като независим водолаз показа, че има изтичане на азотния тор от кораба „Вера Су“. Найден Недев направи огледа си на 25 септември и установи, че край носа на кораба има изтичане на азотна тор. Корабът, който плава под панамски флаг, заседна край Яйлата на 20 септември.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар