Потресаващо! Члена на борда на Лукойл оглави кампанията на Нинова, чийто мъж работи там

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оказва се, че обратно на всичко, което говори публично председателят на БСП Корнелия Нинова, тя разкара грубо младите, като съкрати от работа дори младежки лидер и отново се “гушна” със старите муцуни в левицата.

Нинова дойде начело с обещание да даде път на младото поколение и да пресече съмнителните практики в партията. Три години тя успешно поддържаше публично именно този образ, но за голяма изненада той рухна по време на карантината.

Личният екип на Нинова се разминава кардинално с публичното й говорене за промяна и реформа в партията. Неофициалният председател на предизборния й щаб е Румен Овчаров.

Връзката помежду им е повече от силна, предвид това, че и двамата бяха обвиняеми в качеството им на министър и зам.-министър по време на Тройната коалиция. Всъщност една от версиите за разрива между Нинова и доскорошната й дясна ръка Добрев е бил именно Овчаров.

От години той е настоявал, че тя трябва да се освободи от по-младото поколение в лицето на Добрев, Стойнев, Паргов и още няколко социалисти, които имат значение по-скоро в рамките на софийската организация.

Явно Нинова е искала да заложи на изпечени играчи, а не на младоци, затова се е разбрала и с Костадин Паскалев. Той е от хората, които винаги се включват в партийната игра, но никога не остават в нея докрай. Той бе единственият, който напусна Изпълнителното бюро на Нинова по собствено желание в знак на несъгласие с методите й.

В партията пък не се приема еднозначно заради моментът, в който става вицепремиер в правителството на НДСВ, зад гърба на левицата и без каквото и да е партийно решение. Още един бивш министър е в щаба на Нинова и това е Петър Мутафчиев. Той беше един от аргументираните критикари на Нинова в последните години, но както казват запознати – по този начин “просто си е вдигал цената”. Социологията без изненада е поверена на левия експерт в сферата Юри Асланов. С този екип тръгва Нинова към следващ мандат.

Според партийци подкрепата на всеки един от тези изявени политически играчи минава през обещание за минимум член на Изпълнителното бюро, а при възможност за управление – и към старите им министерски кресла. Още един аргумент в тази посока е, че Овчаров официално е посочен от Нинова да пише управленската програма на БСП за следващия мандат и е докладчик на 50-ия конгрес, който предстои тази година.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар