Потресаващо! Шутът Кантърджиев на ГЕРБ ще лапа 50 бона в столична община

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Професорът ще консултира управата на София по „ваксинацониня процес”

Проф. Тодор Кантарджиев ще получава близо 50 000 лева на година от Столична община на новата си позиция, която зае след пенсионирането си като директор на Националния център по заразни и паразитни болести, разкри източник на Lupa.bg.

Професорът се е спазарил с кмета Йорданка да консултира общинската власт по „ваксинацониня процес” срещу коронавируса срещу месечна заплата от 3000 лева. Като държавен служител, обаче, медикът ще получава 4 пъти в годината допълнително материално стимулиране (ДМС) в размер на до 80% от заплатата.

Излиза, че с допълнителните 2400 лева, получавани всяко тримесечие, заплатата на проф. Тодор Кантарджиев ще набъбне до 46 000 лв. Наскоро стана ясно, че 65-годишният доктор има спестявания за 600 000 лева. Професор д-р Тодор Веселов Кантарджиев е роден в София на 24 декември 1955 година.

Завършва Медицинска Академия София през 1981 г., като лекар. От 1981 до 1982 г. работи в Белово, от 1982 г. е научен сътрудник в катедра Военна епидемиология и хигиена на ВМА.

От 1988 г. е в НЦЗПБ, последователно е ръководил лабораторен сектор, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 г. – Отдел микробиология. През 1986 г. придобива специалност Микробиология, през 2001 г. придобива специалност Клинична имунология и през 2004 г. специалност Епидемиология на инфекциозните болести. Доктор по медицина е от 1991 с дисертация на тема “Имунологични методи за диагностика на системната кандидоза”.

Доктор на медицинските науки е от 2008 г. на тема ”Проучвания върху етиологичната диагностика и етиотропната терапия на микозите в България”. В семейството на професора медицината не е просто професия, а традиция. Синът му д-р Весел Кантарджиев като че ли е нямал голям избор относно кариерния си път, защото и майка му също е лекар, както и двамата му дядовци.

Бащата на проф. Кантарджиев е бил бактериолог. За съжаление, почива млад и не успява да види сина си как се дипломира. И то с цели три специалности – микробиология, епидемиология на инфекциозните болести и клинична имунология.

Професорът има магистърска степен по здравен мениджмънт и е специализирал в престижни институти в Германия и Англия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар