Потресаващо! 50 полицаи издирват джипа на Плевнелиеви

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 50 полицаи от СДВР издирват безрезултатно вече шести ден откраднатия джип на Десислава Плевнелиева, съпруга на първата жена-президент на България Росен Плевнелиев.

Возилото й, коледен подарък от Плевнелиев, бе задигнато пред очите на бившата синоптичка посред бял ден от паркинга на търговския център „Ринг мол“.

В издирването на джипа са ангажирани както криминалистите от сектор „Автокражби“ от СДВР, така и техни колеги от други отдели. Извършват се множество проверки на гаражи в района на Горубляне, както и в други столични квартали. Полицейски проверки са правени и в автоморги в Перник и в региона заради съмнение, че немският автомобил може да е скрит извън столицата.

Въпреки мащабната полицейска операция по издирването на джипа за 185 000 лв. на Деси Плевнелиева, от возилото все още няма никаква следа. Заради кражбата на джипа са били разпитвани знакови автокрадци с прякори и хора от постоянния крими контингент.

Задържани са и няколко апаши, сред които и джамбазина Баци. Той е бил закопчан вчера в района на Разлог. Съществуват подозрения, че Баци може да е участвал в кражбата на джипа на бившата синоптичка, който бе задигнат от подземния паркинг на търговския център „Ринг мол“ посредством машина за предаване на сигнал.

Според криминалистите, само трима известни автокрадци в България разполагат с устройството, с което бе задигната колата на съпругата на Росен Плевнелиев. Устройството струва около 20 000 евро на черния пазар и според данни на полицията с такъв вид машина разполагат Митко Турчина, Вальо Пуйката и Светльо Лъвицата.

Нито един от тях обаче не е разпознат от криминалистите при прегледите на видеозаписите. Заради това ченгетата предполагат, че апашите, задигнали джипа на Деси Плевнелиева, са взели под наем джаджата. Честа практика е най-оборотните автоапаши да предоставят техниката си под наем на свои по-млади колеги срещу процент от печалбата при продажбата на задигнатото возило.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар