ПОТРЕСВАЩО! Бъбречно болен преби личния си лекар в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Пациент преби личната си лекарка, която се опитала да му обясни, че няма как да му даде направление за бъбречна трансплантация, съобщи НТВ.

Сега тя не може да се откаже да го лекува, защото няма такъв занонен механизъм.

На 22 март около 10 часа бях нападната от тежко болен пациент на 37 години с бъбречна недостатъчност, заяви Д-р Антоанета Николова от 18-та поликлиника в София. Искаше да го подготвя за трансплантация на бъбрек. Обясних му, че не мога да го направя и че в страната има специализирани структури, които отговарят за това – Агенцията за трансплантациите, заяви д-р Николова.

 

Мъжът заявил: “Няма да ме разиграваш, ще трябва да намериш къде да ме настаниш в болница”. Напсува ме най-вулгарно, сестрата му направи забележка, при което той започна да вика “Ще ви убия, ще ви утрепя”. Казах му да не се държи агресивно, защото ще извикам полиция. Тогава той изби телефона от ръката ми, бутна ме и започна да нанася удари в областта на главата и лицето, каза още лекарката.

Д-р Николова обясни, че според правилника, колкото и грубо да се държи един пациент, няма как да му бъде отказано лечение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар