Коалиция

Потресващо! Властта в оставка се готви да ликвидира неудобните медии!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властта се готви да ликвидира неудобните медии!

Управляващите либерали, подкрепени от БСП на Корнелия Нинова, се готвят да ликвидират сайтове – последните оцелели бастиони на истината. Ще търсят, цитирам: „персонална солидарна отговорност на авторите и издателите за съдържанието“ и „блокиране на медии при липса на верни данни в Регистъра на електронните медии, обявяване на краен действителен собственик“. Това е записано в шестмесечната програма на проектокабинета на Асен Василев, забележете в раздел „Култура“. Не само това, а и „правна регулация на онлайн медиите и социалните мрежи“.

Преводът: Ритник в лицето на свободата на словото!

Следствието: Арести на собственици на неудобни сайтове и автори, които не следват спуснатата правителствената пропаганда!

Инквизиция над правото свободно да изразяваме мнението си, даже да мислим от либералния режим на Кирил Петков и Асен Василев.

Скъсват Конституцията, в която е записано: „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин“, както и, че „Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура“. До тук с тези права.

Готвената репресия е разписана в раздел „Култура“.

В нацистка Германия министър на пропагандата и информацията е Йозеф Гьобелс. С негово решение се контролира цялата информация разпространявана от всички медии и дори песните, които са звучали с цел пълен контрол над доверието на гражданите. Именно Гьобелс казва: „Когато някой живее четвърт век в тъмно и мрачно подземие, и газовата лампа ще му се стори слънце“. На „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП ще им стигнат и шест месеца да наложат мракобесна диктатура, да затворят обществото в подземието на тяхната истина.

През 15 век, италианският монах Джироламо Савонарола окончателно спечелил сърцата на флорентинците с проповеди, наситени с упреци против покварата на обществото и управляващите Медичи и папата, за злоупотребата с власт на деспотите. Народът на Флоренция, повярвал на клетвите му, че ще създаде „Божи град“, от който да тръгне пречистването на Италия. Негови са думите проповядвани по площадите: „Искате да сте свободни? Тогава преди всичко обичайте Бога, обичайте ближния си, обичайте се един друг, обичайте общото благо; тогава ще имате истинска свобода“. Но точно Савонарола организира кръстената от него „Кладата на суетата“, на която са изгорени събраните насила от домовете на хората книги и произведения на изкуството, които не са одобрени от църквата на морален и религиозен принцип. Целта му била, народът да не познава друга истина, освен сочената от него. Но унищожителният за науката, културата и знанието акт събужда подмамената от обещанията на Савонарола Флоренция, като го осъжда година по-късно на смърт. По ирония на съдбата го изгаря на клада.

Основанието за блокиране на сайтове: „При липса на верни данни в Регистъра на електронните медии, обявяване на краен действителен собственик“ лесно може да бъде изфабрикувано. Днешното клеймо на властта, за да бъдеш изтрит е, че си проводник на „проруска“, или „антиправителствена“ пропаганда“. Обаче утре ще е друго. Неморалните хора намират и най-нелепия мотив да оправдаят деянието си.

Ако днес се канят да подвеждат под наказателна отговорност неудобни журналисти и да закриват медии по скалъпени обвинения, утре ще арестуват граждани по донос, заради разказан на площада виц, осмиващ властта.

Пътят към ада е покрит с добри намерения и май ние сме в края му.

Коментар за Поглед Инфо.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар