йорданка фандъкова пари

Потресващо! Общинар разкри: Фандъкова заповяда да държим Мая Манолова далече от депата за смет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандалът с боклука на София се задълбочава – Йорданка Фандъкова е издала устна заповед кандидат-кметът на София Мая Манолова да бъде държана далече от сметищата в Суходол и Долни Богров, алармира пред Lupa.bg общинар, настоял за анонимност.

Съветникът е категоричен, че повод за удара под пояса срещу Манолова са нарушенията за милиони, които проверяващите са открили при одит в общинското „Чистота Искър” ЕАД. По непотвърдени данни далаверите са над 16 милиона лева, но са прикрити от обществеността. За да не лъснат безобразията точно преди изборите, Фандъкова директно изпратила резултатите от проверката в прокуратурата, без да им даде гласност.

Новината ни бе потвърдена и от общинския съветник от БСП в столицата Милка Христова. „Даването на доклада в прокуратурата не го прави секретен. Това е начин да бъде прикрит и да не се дават обяснения за него”, смята социалистката. Тя обясни, че в средата на юни е направила официално искане да се запознае с резултатите от последната проверка, но Фандъкова не го е предоставила.

Задкулисните предизборни игри продължават и с новината, че шефът на „Чистота Искър” Стефан Пейков, точто като шефката си Фандъкова, инструктирал служителите си, ако Мая Манолова се появи в предприятието, да не бъде допускана под заплаха от уволнение. Началникът на общинското дружество заповядал още по никакъв повод мобилният му номер да не се дава на хора от щаба на Манолова.

Както Lupa.bg вече разкри, сред изчезналите активи в общинското дружество е пароизпарител за 4 500 000 лева, чийто следи се губят, установили инспектори от Столична община при поредната проверка на фирмата.

Освен това в предприятието работят „мъртви души” – хора на заплата, но без да полагат нито минута труд. Сред тарикатите се оказа бащата на Димитър Бербатов. Иван Бербатов се води във ведомостите на „Чистота Искър” ЕАД като строителен работник на прилична заплата, но е типична „калинка“ – кракът му не е стъпвал във фирмата.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар