Потресващо! Сайт обяви жива жена за починала от ваксина. Прокуратурата го търси

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата в Разград вече има първа следа в разследванего кой стои зад фалшивата новина, че местна 44-годишна учителка е починала, минути след като била ваксинирана срещу коронавируса.

 

Невярната вест беше разпространена от интернет сайтът kontranovini.

Регионалната здравна инспекция направи проверка и установи, че в действителност има преподавателка с посоченото име и възраст, но тя е жива и здрава. Нещо повече – дори не е заявила желание да бъде ваксинирана.

“Към настоящия момент е установено лицето, което е експонирало това съобщение. Установен е електронният портал. В момента се изготвя профил на извършителя и това, по което се работи, очевидно е, че става въпрос за някой анархист, нищо не го свързва този човек с град Разград, нито с пострадалата. Много подло като замисъл и от морална гледна точка и от наказателен правен аспект.”, обясни пред БНТ окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Наказателната отговорност за подобно престъпление е 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Към момента сайтът, който си съчини новината kontranovini.com вече не функционира

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.