Потресващо! 550 000 “мъртви души” в избирателните списъци на ЦИК

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Точно 6 732 316 са избирателите у нас в предварителните списъци за парламентарния вот на 4 април, става ясно от справка на сайта на ЦИК. Тези данни обаче будят съмнения за голямо количество мъртви души, тъй като числата не корелират с реалната демографска картина у нас.

Напомняме, че до 31 декември 2019 г. НСИ отчете, че населението на България е 6 951 482 души. Така излиза, че разликата е само 219 166 лица, които са под 18 години или нямат право на глас. Същевременно населението у нас се топи средно с около 0.7% на година, или около 50 хил. души. Броят на живородените деца през 2019 г. например е 61 538. До 18 г. са над 750 000 българи. Тоест “мъртвите души” в списъците за вота са над 550 000. Статистиката явно не кореспондира с числата на комисията.

Излиза, че според данните на ЦИК лицата по 18 години и всички чужденци без българско гражданство целокупно са около 200 хил. в цялата държава.

Нашите, които живеят в чужбина не оправят картината, тъй като те имат срок до 9 март да подават заявления за гласуване., за да станат част от статистиката на ЦИК. За седмица те достигнаха 27 000, като най-много има е-заявления на сайта на ЦИК има от Великобритания – 6408, както и от Германия – 4586, а от Турция – 3974. Извън дипломатическите представителства има нужда от 60 заявления, за да бъде открита секция.

Напомняме, как в края на м.г. лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова показа във Фейсбук трафопост в благоевградското село Бело поле, на чийто адрес са регистрирани 600 фалшиви избиратели.

Припомняме, също, че от БСП внесоха промени в Изборния кодекс за изчистване на списъците от “мъртви души” чрез активна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите. С подобно искане излязоха и от Демократична България. От ЦИК обаче отказаха с мотив, че”образът и гласът като звуково изражение” на изборната администрация са лични данни и не могат да се споделят публично без тяхно съгласие.

Иначе секциите в страната са близо 11 900 според техните адреси, подадени на ЦИК от кметовете по места. Все още не е ясно колко ще са секциите зад граница.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар