Потрес: „Ало“ измамници обжалват ареста си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Апелативният специализиран наказателен съд разглежда жалбите на петимата телефонни измамници, задържани при спецакция на територията на София и Горна Оряховица на 18 април 2019 г.

Обвиняеми по делото са Анелия Първанова, Валентина Първанова-Димитрова, Валентин Първанов, Николай Николов и Георги Василев, съобщава Дарик.

 

Те обжалват наложената им от специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“. „Ало“ измамниците бяха задържани при специализирана операция на територията на София и Горна Оряховица. Според прокуратурата групата е действала повече 2 години. Борислав Димитров – Бобито, сочен за организатор, се представял за инспектор Кръстев като въвеждал в заблуждение жертвите, че помагат на полицията.

 

Някои от възрастните хора дали 800 хил. лв., а други дори по 1 млн. Трети – за да съберат парите, продавали и прехвърляли имотите си. Други шестима от групата бяха задържани с Европейска заповед за арест в Румъния също на 18 април. Сред тях е считаният за организатор на престъпната група Борислав Димитров – Бобито.

 

Предстои всички те да бъдат предадени от румънските власти, да бъдат върнати в страната и да им бъдат предявени обвинения. Очаква се задържаните да бъдат екстрадирани у нас до около 2 месеца.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар