Потрес! Бившето гадже на Коце Ботокса Александър Оскар източил 178 000 лв. от НЗОК

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Началникът на Очната клиника в Александровска болница доц. Александър Оскар, който през ноември м.г. получи Голямата награда „Лекар на годината“ на Българския лекарски съюз, е източил стотици хиляди левове от НЗОК, отчитайки фалшиви документи за фиктивни прегледи, хоспитализации и манипулации. Това е установила проверка на Столичната здравна каса през август, съобщи специализираният сайт Скенер.нюз.

От пресцентъра на здравната каса уточняват, че в момента доц. Оскар обжалва наложеното му наказание – да върне 178 000 лева, повече да не работи с НЗОК и да не извършва амбулаторна дейност.

В понеделник предстои произнасяне на арбитражната комисия, след което всички факти ще бъдат изнесени пред медиите и обществото. Арбитражът обаче ще постанови не дали доц. Оскар е извършил установените вече измами, а дали наказанието от касата е съизмеримо със санкцията.

Офталмологът не е коментирал случая.

Според Скенер.нюз в аферата с фалшивите отчети за извършени прегледи и мними хоспитализации е замесен и шефът на поликлиниката на „Александровска“ д-р Чавдар Еленков, на когото също е наложена глоба.

В края на май т.г. доц. Александър Оскар подаде оставка от Съвета на директорите на Александровска болница, като изтъкна, че не е съгласен с начина на управление на лечебното заведение от страна на изпълнителния директор проф. Борис Богов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност