Потрес! Борисов се накара на медицинските сестри, заради закъснението им за срещата с него

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След срещата между премиера Бойко Борисов и медицинските сестри, които протестират вече повече от денонощие пред Министерски съвет стана ясно че: За нея медицинските сестри закъсняха с половин час и от вратата Борисов ги нахока за закъснението.
В знак на протест медиците опънаха палатков лагер в Триъгълника на властта заявиха, че няма да си тръгнат преди да се срещнат с министър-председателя. Те протестират за по-достойни условия на труд, реформа в системата и нов модел на финансиране на болниците. Те настояват още да се изпълни заложеното заплащане в Колективните трудови договори в отрасъл здравеопазване – 950 лв.
След продължилия близо 2 часа разговор, те са се разбрали да се видят отново през следващата седмица, когато ще се подпише и Националният рамков договор, информира bTV. Медицинските сестри споделиха, че срещата е първа крачка и имат обещание, че специалистите ще работят заедно с институциите.
Премиерът Борисов е обещал да се засили контролът в сектора и да се установи дали се надписват клинични пътеки. На срещата освен премиера, присъстваха и здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маринов, социалният министър Деница Сачева и вицепремиерът Томислав Дончев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар