Потрес! Ваксината срещу COVID-19 става задължителна за България

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Абсурдите в нашата страна продължават. Във време на размирици, когато улиците са пълни с протестиращи, в Министерски съвет има внесен закон за ваксинирането срещу коронавирус.

Решение 897/2020 гласи, че ваксинирането ще бъде задължително и безплатно за всички граждани на Република България, съобщава сайтът Istinskitenovini.bg. Законът е изготвен на 10.08.2020 г. и ще бъде гласуван в Народното събрание през септември.

Глоба или затвор, ако не се ваксинираш

В него са предвидени и наказанията при отказ от ваксина. Който не желае да се ваксинира, ще бъде глобен с 10 000 евро. Ако откаже да ги плати или ги няма в наличност, го грози затвор до 5 години.

Колко обаче ще бъде безплатна тази ваксина, не е много ясно, защото се говори, че ще бъде увеличена таксата на здравните осигуровки, за да може държавата да си избие парите за ваксината. Засега обаче това не е сигурно.

Ваксина срещу коронавирус
Ваксината срещу коронавирус ще бъде задължителна

Все още ваксината срещу COVID-19 не е изцяло завършена. Най-близо са руснаците, които изкараха вече ваксина, но тя не е ефективна при всички разновидности на коронавируса на този етап.

В България обаче е малко вероятно да се приложи руската ваксина, тъй като ЕС няма да го позволи. По-скоро очакванията са, че бъдещата ваксина на Бил Гейтс ще получи разпространение по нашите ширини. Дори се счита още отсега, че България ще бъде първата европейска страна, която ще пробва ваксината на САЩ и правителството начело с Бойко Борисов вече се е съгласило.

По цял свят има бунтове срещу ваксините за Ковид-19, тъй като хората се притесняват, че те могат да ги разболеят. Любителите на теориите на конспирации считат, че това е план на Бил Гейтс и хората, които стоят зад него, да намалят населението на света, за да може благата му да не бъдат толкова експлоатирани.

източник: https://zona98.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар