Потрес! Вижте как синът на Герджиков си купи за €600/м2 апартамент в Изток без кредит на 24 г, а на 28 г. стана доктор на науките, сложи Влади Горанов в джоба си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Влади Горанов е прословут с нюха си към безплатни и повече от изгодни имоти. Няма да напомняме цялата история с апартамента му в най-скъпия столичен кв. Изток, взет за 1086,67 евро на квадрат или за офиса за 1380 евро на квадрат.

В същия блок на Цариградско шосе, в който са помещенията на фирмата му обаче един негов комшия го е ударил в земята по изгодност на сделката. И това е синът на ректора на СУ и до вчера кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ Анастас Герджиков, чиято съдба се решава днес – оставка или остава начело на Алма Матер за срам на университета.

 

На 30 април 2015 г. момчето, тогава само на 24 години, успява да закупи 95 квадрата апартамент точно срещу хотел Плиска, при това без да използва кредит и без да има спестявания, а баща му като ректор на СУ по същото време взема 2000 лева БРУТО като ректор. Цената е скандално ниска, направо невъзможна за София, да не говорим за супер престижен, доста търсен и доста скъп район като Изток – 601 евро на квадрат. Общата сума по сделката, която е декларирал нотариално – през закона, Георги Анастасов Герджиков, е 111 834,36 лв. Това разкри разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов.

Детото – чудо, както също той е проучил, прави и още един невероятен удар. Само на 28 години Георги Анастасов Герджиков получава научната титла „доктор”. Не, че няма баба професор и баща професор и „ректор на ректорите”, тоест твърде дебели връзки, но това наистина е мисия невъзможна, освен за истински гений.

Същата година и баща му Анастас Герджиков получава апартамент, както е записал в имотната си декларация пред КПКОНПИ. Неговият случай прилича на Горановия по това, че му е даден за „безвъзмездно ползване”. И пак от роднина. Жилището от 105 кв.м. обаче не е от кръстника, а от „родител”, вероятно майка му, с която разказва, че живее.

Кирил Пламенов

 

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар