Потрес! Владислав Горанов вкаран в „Магнитски“, Баце ревал на Херо Мустафа да го вади

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Топ аферистът на хунтата ГЕРБ и бивш финансов министър Владислав Горанов е бил вкаран в корупционния списък „Магнитски“ на САЩ! Новината разкри само пред Narod.bg читател от редиците на шайката.

Горанов е сложен сред топ подкупните политици заради получените от бизнесмена Васил Божков 60 милиона лева, за да работи неговата лотария при преференциални условия, доста далеч от изискванията на Закона за хазарта.

По този повод Черепа призна, че е носил пачки по 500 евро, като онези от чекмеджето на Мутрата, директно във Финансовото министерство, а е излизал от там с празни джобове.

Парите са били предимно за Бойко Борисов, но част от корупционния пай са взимали самият Владислав Горанов, както и тогавашната шефка на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова.

Неслучайно и двамата днес са вън от политическия живот – натоварени са с много проблемна биография, която може да се окаже сериозен препъникамък пред мафията на Бойко Борисов, в бъдеще, обясни гербаджията-бунтар.

За да тушира скандала още в зародиш, Баце е вложил целия си чар на банкянска батка и с плачевен гласец помолил посланик Херо Мустафа да съдейства името на Горанов да изчезне от „Магнитски“.

Фактът, че до момента аферистът не е в корупционния списък показва, че Мутрата отново е предал най-близките си – вероятно е обещал съдействие на САЩ при осветляването на други бивши топ гербопитеци, които вече са без значение за него, предположи източникът на Narod.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар