Ревизоро

Потрес! ВМРО-Ревизоро позволил застрояване на защитени зони с дюни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дни след парламентарните избори на 4 април, бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро е издал заповед, с която е отпаднала изричната забрана за строежи в 11 защитени територии, 8 от които са край морето и има пясъчни дюни, заяви пред журналисти наследникът му на поста Асен Личев на пресконференция.

Ексминистърът прокара промяна, разрешаваща навлизането и паркирането там на превозни средства, каравани, разпъване на палатки и други дейности.

Личев вече е отменил тази заповед и е върнал защитата на териториите, сред които са Каваците, Алепу със строящия се там хотел подпорна стена, Перла, Златна рибка, Градина, ММЦ Приморско, Бабата край Слънчев бряг. Уволнена е и директорът на регионалната екоинспекция в Бургас Детелина Иванова заради нейни заповеди относно тези защитени територии. Според Личев няма щети от тези действия на предшественика му и Иванова, но те са отваряли врата за узаконяване на нередовни строежи в тези зони, както и за нови проекти.

По думите му връщането на старата защита специално в територия Каваците, където попадат къмпингите Смокиня и Веселие, превръща в незаконно изливането на т.нар. бетонни пети, което концесионерът на плажа Смокиня предприе за изграждане на преместваем обект. Според екоминистъра на ход сега по този конкретен случай е ДНСК, тъй като вече и те не са разрешени.

 

Заместничката му Емилия Тончева обясни, че сега ведомството готви нова процедура за опазването на тази защитена територия.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар