Потрес! ВМРО-Ревизоро позволил застрояване на защитени зони с дюни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дни след парламентарните избори на 4 април, бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро е издал заповед, с която е отпаднала изричната забрана за строежи в 11 защитени територии, 8 от които са край морето и има пясъчни дюни, заяви пред журналисти наследникът му на поста Асен Личев на пресконференция.

Ексминистърът прокара промяна, разрешаваща навлизането и паркирането там на превозни средства, каравани, разпъване на палатки и други дейности.

Личев вече е отменил тази заповед и е върнал защитата на териториите, сред които са Каваците, Алепу със строящия се там хотел подпорна стена, Перла, Златна рибка, Градина, ММЦ Приморско, Бабата край Слънчев бряг. Уволнена е и директорът на регионалната екоинспекция в Бургас Детелина Иванова заради нейни заповеди относно тези защитени територии. Според Личев няма щети от тези действия на предшественика му и Иванова, но те са отваряли врата за узаконяване на нередовни строежи в тези зони, както и за нови проекти.

По думите му връщането на старата защита специално в територия Каваците, където попадат къмпингите Смокиня и Веселие, превръща в незаконно изливането на т.нар. бетонни пети, което концесионерът на плажа Смокиня предприе за изграждане на преместваем обект. Според екоминистъра на ход сега по този конкретен случай е ДНСК, тъй като вече и те не са разрешени.

 

Заместничката му Емилия Тончева обясни, че сега ведомството готви нова процедура за опазването на тази защитена територия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар