Потрес! ГЕРБери пребиха пенсиониран полицай за 60 лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Грабителите бяха задържани за часове. Старецът се страхувал, че ще се върнат, за да го убият

Двама бандити пребиха самотно живеещ пенсионер в казанлъшкото село Енина и задигнаха 60 лв. от дома му. 28-годишният Илия Насков – Шоколада и Асен Семов на 29 г. бяха задържани по време на специализирана полицейска акция часове по-късно.

Сигналът бил подаден от кмета на селото Димитрина Дончева. Бандитите влезли в дома на 76-годишния пенсиониран полицай Лазар Калайджиев през отключена врата на 27 октомври около 2:00 часа. Те осветили с фенерчета възрастния мъж и след като видели, че не спи, се нахвърлили върху него с юмруци и жестоко го пребили, за да каже къде са парите, пише Труд.

 

В дома на дядото имало само 60 лв., останали от пенсията му, които те задигнали и избягали. Цяла нощ Калайджиев изпитвал силни болки след побоя, но не посмял да звънне на тел. 112 от страх, че нападателите могат да се върнат и да го убият. Едва на сутринта се оплакал на съседка, че за трети път е станала жертва на грабители. Тя веднага звъннала на децата, които живеят в Казанлък, а те се обадили на кмета.

Само след няколко часа двамата бандити били задържани. Оказало се, че Шоколада, който живеел в гр. Крън, е осъждан многократно за кражби. За последен път напуснал килията през лятото на 2019 г. Той излежавал 7-годишна присъда и бил освободен 10 месеца предсрочно. Съучастникът му Асен Семов бил от с. Хаджидимитрово и досега не е попадал в полезрението на полицията.

Разследването ще изяснява дали двамата отдавна “работят” заедно и има ли нещо общо с предишните грабежи на пенсионера. И на двамата е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа с определение на наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Предстои да бъде поискано от съда да останат за постоянно зад решетките. Днес районният прокурор на Казанлък – Таня Димитрова и началникът на полицията на града – главен инспектор Христо Петров, посетиха пострадалия възрастен мъж в дома му в Енина.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар