ПОТРЕС! ГЕРБ дават Арена Шумен за само 200 000 лв. за 20 години…

България, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новопостроената зала Арена Шумен ще бъде дадена на концесия за срок от 20 години. Тя бе открита от премиера Борисов през юли, а за строителството й държавата даде 8,5 милиона лева.

Община Шумен отпусна още над 4 милиона лева от собствения си бюджет за благоустрояване на района.

Предложението е направено от общинската администрация и е вписано в Плана за общинските концесии 2018 – 2020 г., който трябва да се гласува на предстоящата сесия в края на септември.

Определената от администрацията концесионна такса е 10 000 лв. на година или общо 200 000 лв. за 20-годишния срок на концесията. От своя страна концесионерът трябва да управлява, ремонтира и поддържа залата и всички обекти в нея.

Залата е в гаранционен срок и фирмата-изпълнител ще покрива евентуални щети през следващите години. Гаранционните срокове са съгласно Наредбата към ЗУТ и предвиждат 10 години гаранция за стоманобетонните конструкции и 5 години гаранция за всичко останало – инсталации, архитектура и оборудване.

Междувременно Арена Шумен беше дадена за управление на общинското предприятие ОЖИ, което определи наем от 1500 лв. до 3000 лв. без ДДС за ползване на залата.

Освен Арена Шумен, на концесия се предлагат и тенис кортовете на ул. „Преслав“. За тях исканата концесионна такса е по-висока – 12 000 лева годишно, като концесионерът трябва да изгради два нови тенис корта и да обнови съществуващата инфраструктура.

Планът за концесиите трябва да бъде одобрен от общинските съветници в Шумен.

Източник: bgvolleyball.com

Снимка: БНР

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар