Потрес! ГЕРБ директор на болница със 100 000 лева заплата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лева месечно, твърдят от КТ „Подкрепа”.

Това е болница, която получава средства и от НЗОК.

Това е порочното според нас, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия икономистката и съветничка към синдиката Ваня Григорова. Тя обаче отказа да каже коя точно е болницата и уточни, че има и лекари, които получават по 800 лева.

„Тази тема беше дискутирана и на срещата на медицинските сестри с премиера Борисов. Те настояват частните болници да не получават пари от Касата”, допълни Григорова.

„Аз се съмнявам в истинността на такова нещо. Ако е в частна болница, това е проблем на болницата, не на обществото”, заяви бившият шеф на „Пирогов” Спас Спасков. „В по-голямата част от частните заведения има приходи извън НЗОК”, каза той.

„Като мантра се повтаря – „дават се пари, а няма резултат”. А какво става със средната продължителност на живот в България? За 20 години тя се е увеличила със 7 години и половина”, допълни Спасков. „Не трябва непременно да говорим, че само лоши неща се случват около нас”.

„Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разходи, отиват в „Пирогов”, отиват в ИСУЛ, в големите държавни болници. Затова твърдим, че частните болници не трябва да получават пари от НЗОК”, смята Григорова. „Изкривяванията са твърде много, източването на системата се случва по хиляди начини”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар