Потрес! ГЕРБ-кметица вдига сватба в най-богатия и пищно украсен римски дворец, открит по нашите земи, паметник на културата с национално значение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тоталната простащина просто ни залива отвсякъде!

Вила “Армира” е най-богатият и пищно украсен римски дворец, открит по нашите земи, паметник на културата с национално значение. До момента европрограмата “Регионално развитие” е финансирала рехабилитацията на обекта с 1.8 милиона лв. и се планира до 2022 да бъдат изразходвани още средства на данъкоплатци.

Отделно от външното финансиране, общината на Ивайловград е определила входна такса 10 лв. за всички посетители. За деца, ученици и пенсионери намаление няма. Не знам за по-висока такса на музей в България. Аферим, за семейство с две деца плащаме 40 лв.

Още на влизане уредничката ни предупреждава, че след 30 мин в залата на музея ще има граждански брак, но ние “можем” да останем и да разглеждаме. Явно някой от местните велможи спазваше парвенюшкия стил да се жени в имението на римски аристократ.

И си заприиждаха сватбари най-свободно, затракаха токчета по мозайките от IV век…
Гостите се разполагаха, както им е удобно.

Аз обаче направих скандал.
Попитах водещия церемонията кое е длъжностното лице и защо допуска посетителите да стъпват върху артефактите.
Оказа се, че пред мен стои кмета на Ивайловград (Диана Овчарова, 3-ти мандат ГЕРБ), която ми заяви, че не е моя работа да следя за спазването на правилата. Аз съответно й възразих, че при отсъствие на длъжностни лица, тази функция се поема от гражданите. И после си казахме още неща на висок тон и накрая тя каза във въздуха “повикайте охрана”, явно забравила, че не е в кметския си кабинет. Някои сватбари я подкрепиха със “сега не е момента да се правиш на оргинален”. По-съвестните обаче отстъпиха от мозайките и се подредиха по обходните пътеки. Но кметицата им съобщи, че тези мозайки са много здраво залепени и са обработени със специални материали, т. е. всичко си е ок. Пък и явно си ги имаше за бащиния. Хората отново се за разхождаха по тях.
Церемонията можеше да започне.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар