Потрес! ГЕРБ-пуделът Марешки строи незаконно в Морската градина на Варна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки наложената още през 2012 г. забрана, в Морската градина във Варна отново се строи. Този път в терен, собственост на компанията “Марешки недвижими имоти”, свързана с лидера на партия “Воля” Веселин Марешки

 

Строителството продължава вече най-малко два месеца, без реакция от страна на местната администрация, която официално твърди, че не е издавала строителни книжа за въпросния парцел и че там се ремонтирала съществуваща постройка. Проверка на “Дневник” обаче показа, че в имота вече са построени две нови сгради.

 

Поредното нарушение на Общия устройствен план на Варна, приет през 2012 г., се извършва в терен с начин на трайно ползване “Обществен селищен парк, градина” и с площ от 3791 кв.м. Това показва справка в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Друга проверка – в Имотния регистър, сочи, че имотът е прехвърлен на компанията “Марешки недвижими имоти” на 17 юни т.г. от дружеството “Варна фарма М”. Управител и на двете компании е 76-годишната Веска Марешка, майка на Веселин Марешки. Според данни от Търговския регистър тя е собственик еднолично или в съдружие на 69 компании и участва в управителните органи на 100. Самият Марешки е член на Съвета на директорите на “Марешки недвижими имоти” заедно с майка си и съпругата си Светлана.

 

Всъщност имотът се намира в местността “Салтант”, която е пълна с частни парцели, реституирани през 90-те години на миналия век. Собствениците там твърдят, че районът не е парк, макар за мнозинството от варненци да е точно парк. Най-вероятно свързаната със зам.-шефа на парламента фирма осъществява ремонт на съществуваща сграда – такава дейност е разрешена и отваря вратичка за постройки от всякакъв род. Според “Дневник” обаче в непосредствена близост до основната висока сграда се строят още две едноетажни, които не са отбелязани в кадастъра като съществували по-рано.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар