Потрес! ГЕРБ си отглеждат 532 092 хрантутници в държавната администрация

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И нека споровете за това колко са людете на държавна и общинска хранилка спрат веднъж завинаги❗️

532 092 са хората които вали, не вали, духа, тресе, затворено, незатворено, пандемия, мор и т.н. всеки месец си получават заплатите от данъците, осигуровките и работата на останалите 1,7 милиона роби от частния сектор…

Т.е. трима работещи в частния сектор издържат един чиновник, бюрократ, богоизбран и т.н., както и разходите на учрежденията в които работят /ток, климатици, командировки в екзотични дестинации, компютри да си редят пасианси и да висят в социалните мрежи и т.н./.

Забележете 532 хиляди!!!.., а не 440 хиляди както се разправя напред назад в последните години.
Но нещо много важно, тези от частния сектор, трябва да ходят на работа, да изкарат пари, за да платят осигуровките, ДДС-то и всички разходи и чак тогава да им остане нещо за заплата, като в повечето случаи заплатата е само на хартия….защото всичко отива в държавата и банките. А ако затворим държавата, на частния сектор кой ще плати дължимите осигурови, разходи и т.н.? Никой! Те сами трябва да се оправят, но докога ще смогнат и издържат е въпроса?

Това е извадка от сайта на НСИ /https://www.nsi.bg/bg/content/3953/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%BE/
с последните данни от 2019 година. Тук към края на 2020 има промени само в частния сектор, където броят на заетите е намалял с близо 130 хиляди човека.

Но, за какво ви показвам тези данни. Защото в момента в мрежите тече уникален дебат дали да се затвори държавата, кой колко бонуси трябва да вземе, защото е на първа, втора и дванайсета линия, кой какво увеличение на заплатите трябва да получи, кой по заслужил и т.н.

Като оставим факта, че Борисов харчи като обезумял резерва на държавата и взема заеми за да издържа тази бюрократична армия, господа докога мислите, че финансовата и икономическа система на държавицата ще издържи?
А след като всичко рухне, откъде ще вземате заплати, бонуси, извънредни, вредни и т.н.?

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар