Потрес! ГЕРБ-Стоян Мавродиев си има министър в кабинета на Слави

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на енергетиката в проектокабинета на „Има такъв народ“ – Александър Николов, се оказа с доста спорни обвързаности.

Роденият на 2 декември 1982 г. евентуален управник бил особено близък до натирения шеф на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев, издаде наш източник.

 

Още докато бе председател на Комисията за финансов надзор, Мавродиев изтеглил Александър Николов в инвестиционен фонд за рисков капитал, като една от задачите на протежето му била реализацията на няколко големи енергийни проекта.

С дружества, които оперират във водния сектор, Николов разработвал спечелването на суперфицията (право на строеж, б.ред.) за изграждането на нови енергийни мощности на хидровъзлите при Силистра и Никопол.

Целта е чрез „външни“ инвеститори в консорциум с български компании да се изградят нови електропроизводствени мощности при Никопол и Силистра.

Друг проблем била експертизата на бъдещия министър, която няма нищо общо с енергетиката. Дори в официалната визитка на Александър Николов, който в момента е зам. енергиен министър в служебния кабинет на Румен Радев, показва, че човекът, който ще държи юздите на енергетиката, притежава мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари, не и в енергетиката.

В официалната му визитка, качена на сайта на Министерството на енергетиката, четем още, че е магистър по финанси от УНСС и е водил лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар