Потрес! Дамските превръзки стават унисекс!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Джендърната революция продължава с пълна сила! Водещият световен производител на потребителски стоки от всякакво естество “Проктър енд Гембъл” обяви, че премахва женския символ от опаковките на дамските превръзки Always.

Мярката не е заради икономия на печатарско мастило, а за да се угоди на капризите на трансджендърите, които се чувстват силно дискриминирани и от месеци настояват за подобна промяна.

“Защо върху опаковките на санитарните продукти Always задължително е представено женско лого? Има транс хора, на които се налага също да ползват подобни продукти. Има и небинарни хора.”, проплакват от месеци индивидите с погрешни гениталии и припомнят, че съществуват и транс мъже, които също имат цикъл.

Always ще премахне дамския символ от своите продукти съвсем скоро, съобщи самата компания. “Радваме се да ви информираме, че от декември ще използваме нов дизайн на опаковката без женския символ”, пише в прессъобщение на “Проктър енд Гембъл”, разпространено до медиите. Компанията предупреждава, че опаковки с женското лого все пак ще са налични още известно време до изчерпване на наличностите.

Очаквано съобщението за предстоящата промяна предизвика вълна от негодуване сред женската половина на човечеството. „Премахването на женския символ от санитарни опаковки за кърпи по същество отрича съществуването на жените”, заяви феминистка пред The ​​Mail. “В момента вървим към пълното отричане на женската биология. Символът на жените се използва от десетилетия. Това е чиста страхливост, а големите корпорации просто капитулират пред капризите на трансджендърния дневен ред”, казва още тя.

Женският символ изчезва от опаковките на дамските превръзки, защото дразни джендърите

В социалните мрежи жени призовават да се бойкотира брандът Always. “Спрете да изтривате жените! В семейството ми, в което има пет жени, продуктът ви вече е нежелан”, заявява потребителка в “Туитър”.

Друга предупреждава: “Престанете да изтривате хората, които използват вашите продукти. Или ще изтриете и моята покупателна сила.”

След вълната от протести говорител на “Проктър енд Гембъл” заяви: „Повече от 35 години сме подкрепяли момичетата и жените и ще продължим да го правим. Също така сме ангажирани с разнообразието и приобщаването и след като чухме много хора от различни полове и възрастови групи, разбрахме, че не всеки, който има цикъл и трябва да използва тампон, се идентифицира като жена.”.

Ябълката на раздора в случая са транс мъжете, които се раждат с женска анатомия, но с времето започват да се идентифицират като мъже. Опитите за трансформиране на телата им (за тези, които могат да си го позволят) обикновено завършват с премахване на гърдите и прием на колосални количества мъжки хормони, за да се сдобият с желаното мъжко тяло и окосмяване. От кръста надолу обаче те са остават жени. По изчисления на американски институт около 0,22% от хората на планетата са транс мъже и още толкова – транс жени. Последните са с мъжка анатомия от кръста надолу и поради това не им се налага да ползват продукти като дамски превръзки. Небинарните индивиди не се определят нито като мъже, нито като жени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар