Потрес! Дончев лъже нагло като Бойко за заплатите в националната статистика

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът по всичко Томислав Дончев явно копира едно към едно шефа си Бойко Борисов, защото на въпрос относно възнагражденията в националния статистически институт, бившия кмет на Габрово излъга най – безпардонно.

 

Въпросът и отговорът на Дончев виж тук

 

Обаче ние малко поразсъждавахме:

 

Наличие на ред с наименование „Всичко НСИ“: Първоначално с еднакъв процент са определени сумите за увеличение на заплатите отделно на централното управление и отделно на всяко едно ТСБ.

След това така определените суми на всяко ТСБ се намаляват „за степени и МРЗ“ и „за вакантни места“, а каквото остане се разпределя между служителите в тях. В същото време определената сума за увеличение на заплатите на служителите в централно управление без да се намалява „за степени и МРЗ“ и „за вакантни места“ се разпределя само между служителите в него.

Но когато е поискана справка за разпределението на средства в НСИ, приспаднатите средства „за степени и МРЗ“ и „за вакантни места“ от сумите само на ТСБ, вече са преизчислени за всички структури в НСИ – ред „Всичко НСИ“. Значи ли това, че ако увеличението на заплати в централно управление е 8,5%, а в едно от ТСБ – 3,6%, то всички служители в НСИ са получили увеличение на заплатите от 7,0%?

 


 

На сайта на НСИ се публикува ежемесечна информация за плащанията чрез СЕБРА – https://www.nsi.bg/sebra/ и от там могат да се видят сумите на извършените плащания за заплати.

 

Недялко Харизанов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар