Потрес! Дупетат от ГЕРБ “продавал” фирми на психично болни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев продавал фирми с дългове към НАП на психично болни лица.
Разследването показало, че управителите и собственици на фирмите, с които Гамишев сключвал договори, са пациенти на психиатрична болница, социално слаби или различни от тези, вписани като собственици в Търговския регистър.

 

Освен това във въпросните фирми нямало нито работници, нито техника. Нямало никакви документи за посочените доставки.

Както 19’ вече писа народният представител се прочу с няколко еврокъщи за гости и с факта, че прехвърля фирмите си на малоимотни лица, с цел да избегне плащането на данъци.
Малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ Гоце Делчев в края на април 2016 г., Гамишев се отървава от фирмата си Гамишев – НКБ ЕООД като я прехвърля на Файнест Асошиътс ЕООД.

Днес Гамишев – НКБ ЕООД фигурира в списъка на големите длъжници на НАП, които нямат имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв. Тя е добавена в позорния списък на НАП през август 2017,  но дълговете в особено големи размери са налице доста време преди това, още докато Димитър Гамишев е неин едноличен собственик, сочат данни от ГФО на фирмата.
Проверка на Биволъ показа, че поне 10 от фирмите на Георги Георгиев дължат суми от порядъка на десетки и стотици хиляди левове на НАП.
Всичко това говори недвусмислено, че Гамишев е продал фирмата си на професионален сламен човек с пълното съзнание, че го прави, за да избегне плащането на данъци. Сега НАП може да се надява единствено да прибере от Георги Георгиев на босия цървулите, или тихомълком да отпише вземането.
Заради отписване на такива несъбираеми данъчни борчове, само от ДДС хазната е обедняла с 5 милиарда лева за последните няколко години. Това показаха данните огласени през изминалата седмица от ГД Боец.
Димитър Гамишев не е човек, който е затруднен финансово, за да не може да си плаща данъците. Преди да стане шеф на местната структура на ГЕРБ и депутат, той е строителен предприемач и член на ГЕРБ – Предприемачи. По това време бизнесът на неговото семейство процъфтява. Същата тази фирма Гамишев – НКБ според информационната система Дакси отчита внушителни нетни приходи от продажби  – 1,7 млн. за 2013 г. 1,2 млн. за 2014 и 3,5 млн. за 2015 г. През 2012 г. съпругата на Гамишев Боянка е получила близо 400 000 лв. европейско финансиране от ПРСР за къща за гости в с. Гайтаниново. Неговата снаха Ангелина Гамишева пък е взела от същата програма близо 300 000 лв. за къщи за гости в с. Лещен.

19 минути

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар