Потрес! Заради ГЕРБ, за първи път от над 140 г. Ботев остана без поклонение и заря!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заради ограничителните мерки тази вечер във Враца няма да се проведе традиционният митинг-заря в памет на Христо Ботев и четата му. Тази година се навършват 144 години от подвига на поета-революционер.

 

 

За първи път в над 140-годишната история на Ботевите чествания във Врачанския край заради коронавируса проявите бяха отменени, предаде БНР.

 

 

Кметът на Враца Калин Каменов отправи видеообръщение към Ботевите поклонници:

 

 

 

„Едва ли има врачанин, който да си спомня 1-ви юни без големи събития в памет на Христо Ботев, без концертите и тържествената заря-проверка. Тази година е различна. Много неща ни се случиха за първи път, но няма как да забравим Ботевите дни.

 

 

На тази дата цяла България ще гледа към Враца. Искаме хора от цялата страна да се включат виртуално в нашите събития и по този начин да уважат саможертвата на Христо Ботев и неговите четници“, каза Каменов и призова:

 

 

“Нека всеки, който има възможност, да запише кратко видео, в което рецитира част от стихотворение на поета. Нека и децата да се включат. Може да качите ваша снимка, да разкажете свой спомен, ако сте участвали в похода от Козлодуй до Околчица“. От Общината препоръчаха публикациите да бъдат с #БотевиДни2020.

 

 

БНР, Лупа БГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар