Потрес! Злато за $47 млрд. отива в Tурцuя, Бойко харизал Западните Родопи на Epдоган

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Златни залежи на стойност 47 милиарда долара ще бъдат предадени на Турция, научихме от недоволни участници в експедицията на Бойко Борисов до Босфора.

Сделката е част от споразумението за бежанците, и за това Ердоган засега да не предяви териториални претенции към България, както е направил практически към всичките си съседи.

Златото в Западно Родопския масив “Момчил Войвода” (турците наричат същата област “Емексиз Паша” – на името на завоевателя на Родопите), та това злато ще се добива с изключителна концесия от турски фирми, близки до султана.
В договора изрично е посочено, че условията по концесията “не могат да бъдат по-лоши от тези при други аналогични концесии в България”.

С други думи, условията трябва да са поне такива, като на “Дънди Прешъс Металс”, които дълбаят под Стара Планина, и плащат на държавата 2% концесионна такса.

Очевидно и турците ще се ограничат до този разход, от което следва, че 98% от златото остава за тях.
Бойко и Ердоган много помпозно се прегръщаха и усмихваха, но цената на това, за България, е огромна. Родопите не случайно са наричани “Златна планина”, и за тях са се водили едни от най-жестоките битки. Макар и малък владетел, Момчил Войвода ги опазва с десетилетия, не без оръжието, което купува с добитото злато.
Сега го предаваме доброволно, без да е пукнала и една пушка…
източник: https://fatal-mediabg.blogspot.com/2019/12/47-tu-ep.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар