Георги Гвоздейков

Потрес! Калинка на ПП поема въздушните линейки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нагласено назначение

Купуват 6 хеликоптера до 2026 г.

Депутат напусна групата на “Продължаваме промяната”, приел да управлява въздушните линейки. Георги Гвоздейков, който подаде оставката си в парламента е авиоинженер. Назначението предизвика спор между депутатите заради съмнения за нагласен конкурс. “Интересно е, че от зам.-председател на транспортната комисия той ще стане изпълнителен директор на транспортно дружество”, посочи Петър Чобанов от ДПС. От ГЕРБ, “Възраждане” и ИТН също се усъмниха, че има нарушения в процедурата.

“Нулевата толерантност към корупцията се изразява по интересни начини понякога, подготвяйки процедура за конкретен човек още преди служебния кабинет. Много внимателно ще следим оттук нататък”, каза Тошко Йорданов от ИТН.
Досега, вече 7 месеца, нищо не знаем на този проект, какви хеликоптери ще купуваме, къде ще се намират площадките, всичко тъне в мъгла, каза Ивайло Христов от ИТН и попита – Така ли ще е и с останалите 22 закона, които трябва да променим. Вчера МС гласува спешната медицинска помощ по въздух да се ръководи от ново държавно дружество – “Хелимед Сървисис”.

Във вторник Министерство на здравеопазването обяви обществена поръчка за шест медицински хеликоптера. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 162 711 735,86 лева с ДДС. Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30 април 2026 г., като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар