Потрес! Каракачанов дава милиони за ръждясали холандски гемии от Втората световна война

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След 40 годишните F16, сега купуваме и 68 годишни ръждясали кораби от Холандия.

Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия. Те са втора ръка, всъщност са “доста втора ръка” – по-новият е на 68 години, а по-старият – на 72. В Холандия те са бракувани и са предвидени за претопяване за старо желязо.

На днешното заседание на Mинистерски съвет беше одобрен проект на договор между двете правителства за закупуване на корабите за сумата от 1 996 000 евро без ДДС.
Придобиването на минните ловци ще допринесе за повишаване на способностите на българските военноморски сили за изпълнение в пълен обем на задълженията за провеждане на противоминни операции за осигуряване безопасността на корабоплаването в морското ни пространство в мирно време, както и за успешно изпълнение на военновременните задачи в национален и съюзнически формат в НАТО и ЕС, посочват от Mинистерски съвет.

Съгласно Закона за международните договори с одобряването на проекта на договор за закупуване на двата кораба правителството упълномощава министъра на отбраната да проведе преговори и да подпише договора при условие на последваща ратификация от Народното събрание на Република България, съобщи News.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар