Потрес! Майката на Марешки продължава да строи в Морската градина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Собствениците на реституирани имоти в Морската градина във Варна трябва да бъда обезщетени или с общински имот, или със съответната парична сума. Такова обещание е дадено от Общинския съвет през 2012 година, когато е приеман Общия устройствен план. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова.

Преди повече от месец съветниците от обединението внесоха предложение до председателя на Общински съвет–Варна общината да се възползва от дадената в Закона за общинската собственост възможност за изкупуване или замяна на частните имоти, както и да поиска да ѝ бъдат безвъзмездно прехвърлени имотите държавна собственост. “На ПК “Собственост и стопанство” през тази седмица нашето предложение отново не беше допуснато за обсъждане”, напомни Стела Николова, според която: “Управляващото мнозинство няма изгода да се разглежда нашето предложение. Те дори не допускат предложението ни до гласуване. Поведението им е долно и мерзко”.

“За мен е унизително, че фирмата на майката на г-н Марешки продължава да строи.

Друг собственик пък тайно през нощта реди камъни в парцела си. Прави го с цел да симулира, че там преди е имало постройка за да може после да иска да строи. Проблемът със строителството в Морската градина може много лесно да бъде решен, ако отговорните органи си свършат работата”, заключи Николова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар