Потрес! Манолова с 9 билборда, Фандъкова с 1200

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Битката между Фандъкова и Манолова за кметския стол на столицата става ожесточена. Двете кандидатки влизат в лични нападки и размяна на публични словесни удари.

 

“Имам 9 билборда в София срещу 1200 винила за Йорданка Фандъкова. Тя води мръсна кампания срещу мен”.

Това обяви гражданският кандидат за кмет на Софи, подкрепен от БСП, Мая Манолова в сутрешния блок на БТВ.

 

Тя обясни, че финансирането на кампанията ѝ е “абсолютно прозрачно”.

“Дала съм лични средства веднъж 15 000 лева, още веднъж 5 000 лева и съм платила няколко наеми за зали“, разкри Манолова и уточни: „Всеки разход може да се види в сайта на Сметната палата и дарителите – на сайта на кампанията.

 

По отношение на скандала с билбордовете, който вкара двата щаба в остра размяна на реплики,  Манолова бе категорична, че в София има само 9 нейни билборда, а на опонентката ѝ -1200 винила, разположени на различни стени. Тя заяви, че не е знаела, че нейните партньори от ДБГ за сложили тези билбордове, на призна, че незнанието не я оправдава.

Винилите от Фандъкова обаче били поставени в нарушение на наредбата на изискванията в предизборната кампания, подчерта Манолова.

 

“Мръсните удари в кампанията идват от моя опонент, който иска да отврати хората, да не отидат да гласуват и изборите да се решават от твърдите ядра”, каза Манолова.

 

“Това, което ме учудва са личните нападки и обиди, които отправя към мен г-жа Фандъкова, че аз съм некомпетентна, несериозна, че нищо не разбирам, че нямам проекти. Ами ако съм била 14 години в Столична община, ще имам и аз проекти”, заяви бившият омбудсман.

Хекимян обаче се обърка и се обърна към Манолова с думите, г-жо Фандъкова“. Това леко смути събеседницата му и тя за минутка млъкна, но после каза „Да, добре“ и продължи с отговора на въпроса ѝ.

 

“Кметът много прилича на омбудсмана, но кметът има много повече правомощия, защото освен да предлага, може да взима конкретни решения и да решава проблеми”. Така започна интервюто на Манолова  в ефира на ефира на bTV.

 

“Всъщност задкулисието е в Столична община, а не в моите отношения. Таен кръг управлява обществения ресурс в София. Кръг от бизнесмени в столична община. Редят се обществени поръчки, прави се ремонт на ремонта“, посочи Манолова и уточни, че кръгът е от „орлетата на Борисов“.

 

Госпожа Фандъкова е един почтен човек според мен, тя просто остави друг човек да взима решенията вместо нея и по този начин нарушава интересите на столичани“, коментира Манолова.

 

Манолова показа документ за дълговете на “Топлофикация-София”. Тя подчерта, че по време на управлението на Фандъкова не е направено нищо за да бъдат защитени хората от дружеството.

Хората очакват промяна, тя е близо, в нашите ръце е и очаквам, че тя ще се случи на 27 октомври, заяви Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар