Потрес! Накараха 9-годишното сираче на прегазената Юлия край Созопол да плаща кредита й от 27 хиляди лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга.

 

Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била пияна.

Ангелова беше прегазена през юли м.г. от шофьор, който избяга. Тя се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която я е ударила. Шофьорът обаче се криеше. След няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова остави момиче на 9 г. полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който пое грижите за момичето, да ѝ открие сметка.

Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била пияна.

Не е ясно защо я искат, тъй като тя е била пешеходец и дали е употребила алкохол, няма правни последици. Детето засега е изплатило над 2000 лв. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар