Потрес! Наш ВУЗ отказва образование на момиче, защото е красиво и известно!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Младата психоложка Лилия Стефанова съобщи скандална новина по телевизия 7/8. Тя твърди, че иска да продължи образованието си с още една магистратура, но ВУЗ-ът, в който е завършила – НБУ, отказва.

Причините, с които й отказват са наистина скандали – от пратения имейл се разбира, че с публичните си изяви тя… сексуализирала професията „психолог“, уронвала престижа на университета и в частност на департамента.

Интересното в случая е, че Стефанова е завършила 3 висши образования в същия този университет, като излиза, че преди не е уронвала престижа му. Тя намира подхода за дискриминационен: „Визията на човек е генетично обоснована, изглеждала съм по сходен начин и тогава“.

Изглежда наистина абсурдно да се подбират кадрите по външен вид и публични изяви вместо по компетенции и успешно справяне с учебния материал. Но явно в НБУ или по-специално в този департамент има такава практика.

Проблемът обаче се оказва по-дълбок –  публичността на Стефанова се оказва проблем към настоящия момент, преди тя не е имала проблеми с възможността да учи да се развива.

„Това го забелязвам в нашето съсловие и гилдия, питаха ме защо имам частна практика, защо си позволявам да ходя и да се изявявам пред медии“, споделя младата дама. Впоследствие след изпита главният асистент, който е дал негативното становище е понижен в длъжност след оплакване до ръководството на ВУЗ-а, но самата тя в крайна сметка не е допусната. Официалният отговор бил , че вече нямало достатъчно места, въпреки че е била първа в списъка и срокът дори е удължаван с 1 месец, за да могат повече хора да се явят.

Заради дискриминационния подход и нарушени конституционни права Лилия обмисля възможността да предприеме стъпки в съда. Недопустимо е хората да се избират по външен вид, категорична е тя.

Вижте повече във видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=QRFFap7cTd0

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар