Потрес! Перничани ще са във воден режим до есента, а може и до началото на 2021 г.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НОВО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВОДНАТА КРИЗА

*** Според моите данни перничани ще бъдат на ограничителен режим до есента

Излезе разследване за водната криза в Перник на моята колежка Валя Ахчиева. Това разследване потвърждава данните за изпразването на язовира, които дадох в поста ми „Кой открадна водата на Перник“ (29.12.2019).

Съжалявам, че колежката Ахчиева не сочи причините за изпразването на язовира ( олигархични бизнеси и измами, както доказвам аз) Напълно споделям критиките и възмущението й от безхаберието на държавата, макар че аз го нарекох по друг начин – престъпно съучастие на министри и чиновници в корупционни афери.

Не съм съгласен с внушението, което прави тя за подводен ремонт на стената. Единственото доказателство за това, което посочва Валя Ахчиева, е разказът на една кръчмарка, която е скрита от камерата и я пазят в тайна. В нейното заведение обядвали италианските водолази и дори й дали снимки от този „ремонт”, които обаче някой изтрил от профила й във Фейсбук, където ги постнала. Както се досещате, и името на заведението не е споменато.

Да разкрия тайната от предаването според моите проучвания.
Въпросната кръчма е на двадесетина метра от центъра, на ул. „Христо Ботев“, непосредствено срещу градинката на селото с паметника. Там наистина са обядвали водолази, както установих и аз.

Но:
*** не са били италиански, а са полски водолази;
*** не са ремонтирали стената на язовира;
*** САМО СА Я ОБСЛЕДВАЛИ И СНИМАЛИ за нуждите на БЪДЕЩИЯ Й РЕМОНТ и направата на плановете за това;
*** от разказа на кръчмарката пред Валя Ахчиева се внушава, че ремонтът от водолазите на вътрешната язовирна стена е бил завършил миналата зима – 2018 г. Според самата Валя Ахчиева – преди предишната Коледа.

––––Това не е вярно–––

*** Доказва го и фактът, че срокът на ремонта беше удължен първо до септември, а после – до декември 2019, когато на „сухо” за „водолазен“ ремонт останаха и основите на язовира;
*** изненадан съм, че професионалист като колежката ми брои като желязно доказателство „една анонимна жена нещо ми каза”;.
*** Интернет, Гугъл и всякакви сайтове са пълни с любителски фотографии на стената на язовир „Студена”. От многото снимки давам една – и тя е достатъчна, за да се види , че през ноември 2018 ремонт няма – въобще не е започнат! (стената е вдясно на снимката);
*** да поясня още нещо: никаква водолазна строителна работа не се извършва през зимата – в ледени и замръзващи води освен при най-крайна, жизнена необходимост при спасителни работи. По физиологични причини на човешкото тяло един водолазен сеанс не може да трае в такива условия повече от двадесетина минути (заедно със спускането на дълбочина и необходимостта от декомпресия при издигането). На ден се разрешават при такива дълбочини (над 12 метра) не повече от 4 спускания, като четвъртото се допуска само след медицински преглед. (ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-33 за условията и реда за осъществяване на водолазна дейност)
Задачата е следната:
*** какви и колко големи тълпи водолази, хранили се в тази кръчмичка, са необходими да се ремонтира площ от 3000 кв. метра: да се изкърти компрометираната облицовка, да се инжектира и укрепи стената със специален бетон, да се положат водоустойчиви свързващи пластове, да се сложи и монтира мембраната (хиляди плоскости), като се закрепи към стената и се обработят получилите се жлебове, да се положи замазката и т.н.?

Разследването на Валя Ахчиева доказва, както и аз доказах, че язовирът умишлено е изпразнен. Надявам се във втората част на разследването колежката да посочи кой и защо го изпразни. Интересно е дали ще стигне до посочените в поста ми структури и имена или ще изплуват и нови престъпници.

На перничани нищо утешително не мога да кажа.

По моите данни ще бъдат на воден режим до есента на тази година (септември 2020), а ако нямат късмет – и началото на 2021 г.

Следващата поред остра водна криза според мен вече е започнала – в Сливен и Асеновград.

Давам документи за тези прогнози.

Григор Лилов, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар