Потрес! ПКП дари 6 килима трета употреба на театъра в Кърджали

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Килими трета употреба дари Народното събрание на Театрално-музикалния център (бивш Драматично-куклен театър „Димитър Димов”) в Кърджали.

Повод за “жеста” е 60-годишнината на културната институция, пише „Сега“

В благодарствено писмо, публикувано не на шега в официалния профил на театъра във Фейсбук, директорът Гълъб Бочуков засвидетелства своята признателност лично към председателката на парламента Цвета Караянчева, която е съдействала за дарението. „Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър”, казва той. Освен директор Бочуков е и режисьор на няколко спектакъла, дарени от ГЕРБ на кърджалийци, припомня сайтът „Площад Славейков“.

Шестте килима са красили първо пода на Министерския съвет. По-късно са прехвърлени на Народното събрание. Сега, с преместването на депутатите и новото обзавеждане в ремонтираната сграда на парламента, килимите отиват в театъра в Кърджали.

Съобщението за дарението във Фейсбук е придружено и със снимка на една от постелките във фоайето на театър „Димитър Димов“. За няколко часа новината, която звучи като виц (но не е), бе споделена стотици пъти в социалната мрежа с иронични коментари.

 

<

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар