Потрес! ПКП Караянчева използвала парламентарния звънец като лично шкафче

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази снимка е направена ден преди да се открие предишният кратко просъществувал парламент. Неколцина новоизбрани депутати от „Има такъв народ“ разглеждали новата зала в Партийния дом. Развеждал ги служител от парламента да им покаже как работи системата за гласуване, как е ремонтирана залата и т. н.

 

 

Спрели при звънеца на председателя на Народното събрание. Един от депутатите – сценаристът от „Шоуто на Слави“ Драгомир Петров – ударил звънеца да чуе как звучи. И в този момент забелязал под него да се подават две карти – лични или банкови. От любопитство ги издърпал изпод звънеца и той и придружаващите го видели учудени, че това са документи на бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева. Засмели се и подминали, но Драгомир Петров се върнал и им щракнал една снимка. Когато по-късно я показа на редактора на e-vestnik, ние я измолихме да ни я даде за публикуване.

Едната карта на снимката е временна на народен представител, която се издава докато се избират органите – комисии и др. – на ново Народно събрание. Другата карта е постоянна, на народната представителка Цвета Караянчева, избрана и за председателка на Народното събрание. Когато парламентът е приключил, председателката му е мушнала двете карти под парламентарния звънец.

Остава да се гадае с каква цел. Зарязала е старите си карти просто така? Или е очаквала да се върне на същото работно място?

Според Драгомир Петров сложените под парламентарния звънец карти показват, че Цвета Караянчева, иженарицаема ПКП, е очаквала да я изберат пак за председателка на Народното събрание и затова е гледала на парламентарния звънец като на свое лично шкафче. Факт е, че ГЕРБ в първия ден на парламента предложи за председател на парламента именно Караянчева, но не я избраха.

Каквато и да е причината, картите на Караянчева под парламентарния звънец не са много добра атестация за председател на Народното събрание.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran






Коментари

Коментара

loading...







There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар