Потрес! Платеният рупор на ГЕРБ-Стъки със специален паспорт с привилегии

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Който не е поискал, той не е получил. Такава е ситуацията със служебните паспорти, издавани от външното министерство, с които се пътува по-лесно в чужбина. По принцип те би трябвало да са улеснение за държавните служители, докато те изпълняват функциите си. Де факто обаче са се превърнали в привилегия и за куп други хора, която трудно може да бъде защитена с логични аргументи.

Оказва се, че да регистрирате някаква организация – примерно Асоциация на българските тулупи, служебният паспорт ви е в кърпа вързан.

В момента валиден служебен паспорт ползва Българската астрологична асоциация. И това не е шега.

След като ведомството на Екатерина Захариева предостави на данните за служебните паспорти на Сега по Закона за достъп до обществената информация, явно опитвайки се да тушира скандала, бодро обяви, че ще сложи край на злоупотребите с привилегии”.

Официалните данни, с които Сега разполага, сочат, че макар и Захариева да нареди проверката, точно по нейно време са издадени повечето от валидните в момента служебни паспорти.

В това число и на Българската астрологична асоциация (вицето Захариева е личен астролог на премиера), както и на федерацията по ММА – шеф там е борецът Стъки.

Пак по нейно време Българският съюз по физкултура и спорт е получил служебни паспорти през 2019 г. С такива документи, оказа се, бизнесменът Васил Божков и дясната му ръка Георги Попов напуснаха страната и сега се укриват в Дубай.

Тези разкрития на Биволъ дадоха повод Захариева да нареди ревизия на специалните паспорти, които сама издава, но често подписва замът Георг Георгиев.

Ако с това не ни заблуждава в опит да се освободи от отговорност, излиза, че не е била наясно какво се случва в министерството.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар