Кирил Петков Мутри Корал

Потрес! Превръщат плаж “Корал” в резерват – държавата плаща милиони, за да може семейство Петкови да си плажува на спокойствие

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че Кирил Петков и татко му Петко имат имоти и частен плаж в местността „Диньов гьол“, на север от къмпинг „Арапя“, бившият премиер този път не обу ботуши и не развя лопата да „помогне“ при бедствието по Южното Черноморие. Живеещи в района разкриват, че семейство Петкови си имат схема да превърнат местността около плаж “Корал” в Лозенец в частен резерват.

Само дни преди потопа, на 1-ви септември, в град Царево се проведе обществено обсъждане по искане на екобухалката на „Да, България“ – „Да запазим Корал“. Организацията се представлява от Атанас Русев в ролята му на председател – същият, който наскоро разигра пиеската с Кирчо на „Корал“ и го обвини, че е бил предател. Всъщност водевилът за пред обществото е между бившия съпредседател на сдружението – Петков, и настоящия – Русев. Нещо като Путин и Медведев в далеч по-скромни, но солени за България мащаби.

Целта е да се превърне „Корал“ в резерват на територия от 280839, 97 кв. м.!

В закона за защитени територии е указано, че в природен резерват се забранява всякакъв достъп. Според „Да запазим Корал“ това се отнася за:

1.    Плажа – обявен през 2016 г. със закон за „плаж за природосъобразен туризъм“, каквото и да означава това.

2.    Морето – заливът „Корал“ беше обявен за „Защитена местност“ на 07 юли 2022 г. по време на злополучното правителство на Петков.

3.    Терените зад и около плажа, които включват частни имоти и урбанизирани територии.

Въпреки мненията на собствениците на имоти относно законността на подобна процедура, както и становището на Национална Асоциацията „Българско Черноморие“, че приложените към проекта експертизи за биологичните видове в района на „Корал“ са отпреди 10 години, което ги прави неадекватни, схемата „Защитена местност – Резерват“ е в действие и зависи само от подписа на министъра на околната среда и водите.

Според Атанас Русев държавата трябва да обезщети собствениците. Той бил изчислил, че това се равнява на 10 километра магистрала, струваща милиони, които всички ние трябва да платим за благото на Петкови…

Схемата е проста – плащат се милиони, за да изкупи държавата частните имоти край плаж “Корал”, включително и гората в близост. Вече държава територия, тя се обявява за резерват, който преминава в ръцете на организации като “Да запазим Корал”, а достъпът за обикновени туристи ще се окаже почти невъзможен.

Общественото обсъждане, проведено в Царево е проформа, защото заповедта на Министър Юлиян Попов от правителството на ПП, разбирайте Кирил Петков, е готова…

Територията, която от “Да запазим Корал” искат да бъде обявена за защитена местност.

 

 

Уникална снимка на Петко Петков, след като са бутнали незаконното му бунгало край Лозенец.

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар