Потрес! Предупредили Ирена Соколова, че я очаква арест

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ирена Соколова е предупредила, че “очаква едни хора” в 7 и в 9 сутринта вчера, преди да бъде задържана от прокуратурата заради разследвантето за незаконното източване на язовир Студена и оставянето на перничани без вода, работещите на рецепцията в резиденция Анастасия.

Както 19 минути писа още миналия месец, още като областен управител на Перник тя се нанася в луксозната жилищна сграда Антастасия до бул. България. И то не къде да е. А в апартамент №9. Който принадлежи на бащата на Весела Барбукова, на чиято дъщеря е кръстена построената от съпруга й резиденция.

Тъстът на Барбуков е кметът на Земен Димитър Сотиров. Земен е град в област Перник, на която Соколова беше губернатор, което естествено е ярък конфликт на интереси, особено в предизборна обстановка, когато се разиграва историята.

Пред 19 минути тя не отрече нито един от тези факти, без да уточни под каква форма обитава супер луксозното жилище за милион – като наемател, като нов собственик, или също като финмина Горанов – безвъзмездно. Защото всяко от тези качества би довело до нови въпроси как може да си го позволи.

В задачата обаче се пита главно: откъде бившата областна управителка е знаела, че предстои да бъде посетена от правораздавателните органи? Откъде и от кого е изтекла информация при съвсместната акция на МВР, ДАНС и прокуратурата? Кой е казал на близката до Цветан Цветанов дама, която напусна властта по лично настояване на премиера? Старите връзки на Цветанов ли са изиграли решаваща роля в случая?

Подобна информация би могла да е довела до унищожаване на документи и други доказателства. Журналистката Соня Колтуклиева снощи съобщи, че Соколова е била пусната след 6 часа, прекарани при разследващите. На снимката Соколова с Цветанов и Барбукова – желязно и неразделно трио.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар