Потрес! С Деница Сачева джендър идеологията отново се връща

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредната рокада във властта е симптом за блокаж за управленски системи, а с Деница Сачева джендър идеологията отново се връща на политическото поле.

Това каза зам.-председателят на ПГ на “БСП За България” Драгомир Стойнев по време на дебатите по рокадите в кабинета, предаде Фокус.

“Днес обсъждаме отстраняването на един и назначаването на друг социален министър. Поредната рокада във властта за вас е традиция, но за нас е сериозен симптом за блокаж за управленски системи. Всички знаем кои са проблемите в социалната система – разбита система за социално подпомагане, огромни социални неравенства, милион и половина пенсии под прага на бедността и провалът на деинституционализацията. Смяната на министър подсказва криза”, каза още Стойнев.

“Имаме системен проблем. За три мандата вярно все непълни ГЕРБ не проведе нито една успешна реформа. Нещо повече – вие от ГЕРБ разбихте цели системи. Адиминстративната система я напълнихте с партийно-лоялни некадърници, но се провалихте в електронното правителство”, изтъкна още Стойнев.

Той разкритикува и образователната система. “Стигнахме дотам, че започнахме да превеждаме и “Под игото”. Тук ще изберем иминистър, за когото не е имало турско робство, а османско присъствие. Т.е. вие сте съгласни с подобна характеристика, уважаеми патриоти”, подчерта още Стойнев.

“Ако този пост не бъде приет, правителството е нормално да падне”, каза Стойнев за кандидатурата на Деница Сачева.
“Бисер Петков бе едно от най-диалогочните лица на ГЕРБ- Беше по-диалогичен с хората, отколкото с факторите в системата. Това беше неговата системна грешка”, обърна внимание Стойнев. Според него кариерата на Деница Сачева е белязана с някои скандали, свързани с така наречената джендър идеология. “Дали сега в качеството си на социален министър няма да продължи да го прави? Кой ще контролира това след като мнозинството в парламента няма характер и смелост? Джендър идеологията отново се възвръща на политическото поле”, каза още Стойнев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар