Тагарев

Потрес! Тагарев назначи бивш инструктор в украинското МВР за шеф на заводите „ТЕРЕМ“

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оръжейният експерт Калин Димитров е новият изпълнителен директор на военните заводи, обединени в холдинг ТЕРЕМ, съобщиха от Министерството на отбраната. ТЕРЕМ са подчинени на министъра на отбраната Тодор Тагарев и се занимават с ремонт и модернизация на оръжейна техника главно за нуждите на армията.

Министър Тагарев е подписал назначението на Димитров, след като му е представено решение на Съвета на директорите на холдинга.

„Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. Има значителен опит в управлението на фирми, свързани с отбраната. Заемал е ръководни длъжности в търговски дружества за производство и модернизация на военна техника. Работил е като консултант в сферата на услугите, свързани с новостите, тенденциите и насоките в областта на военната техника, въоръжение, екипировка и обучение. През есента на 2021 г. организира посещение на делегация от българските ВВС за запознаване с възможностите на украинските предприятия за извършване на ремонт на авиационна и друга техника“, обявиха от Министерството на отбраната какви са качествата на новия изпълнителен директор на военния холдинг.

Самият Калин Димитров е разказвал в интервю за Нова телевизия, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 г. и е работил за МВР в Киев.

„През 2014 година съм работил с два от така наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”, разказа Димитров през март миналата година.

Досега изпълнителен директор на ТЕРЕМ бе полковникът от резерва Кръстю Кръстев. Той бе назначен начело през 2021 г. при управлението на служебното правителство на Стефан Янев.

Съветът на директорите на ТЕРЕМ се увеличава от 5 на 7 души и така няма да има освободени от досегашните шефове.

За нов шеф на съвета на директорите е назначен Димитър Стойчев, когото медийни публикации свързват с ДСБ.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар