Потрес! Урсула поръчала ваксини за цялото население на ЕС…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви в навечерието на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС, че Съюзът закупува 100 милиона бързи ковид 19 теста .

Това става въпреки, доказаната им неточност. Освен това, тя заяви, че е пред приключване на преговори за закупуване за цялото население на ЕС – близо 500 млн.души, на още 3 антивирусни ваксини , които са на предварителен етап на подготовка.

Така предплатените от нашите пари препарати  стават общо 9, като евентуално преди Коледа ще бъде регистриран, а най-рано в началото на следващата година – вече се говори не за януари, а за март, ще започне да се извършва ваксинация с пилотния на Астра Зенека.

Припомняме, че той трябваше да е готов до 3 ноември според обещанията на фирмата, която получи авансово над 300 млн. евро от ЕС. При заявка за 5 млрд. ваксини, се очаква едва от 100 млн. до 150 млн. европейци според проучванията в отделните държави, да изявят желание да се ваксинират. В същото време обаче, евробюрокрацията прави всичко възможно да изхарчи отделените 16 млрд.евро за извънредни харчове, свързани с пандемията.

Всеки може да се досети какво означава това и дали не става въпрос за корупция.
Напомняме, че Урсула фон дер Лайен не можа да завърши през дългогодишното си министерстване в Германия един проект за ремонт на кораб, но пък за това време бюджетът по проекта нарасна от 3 на 100 млн. евро.

Източник: 19min.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар