Потрес! Ученик в католическо училище арестуван в Канада, защото казал, че мъжете и жените са различни

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицията в канадската провинция Онтарио е задържала ученика от местно католическо училище Джош Александър, който преди това е влизал в конфликт с училищната администрация заради християнските си убеждения, съобщава Fox.

Както каза самият Александър в интервю за канала, по време на дискусия в училище той е заявил, че мъжете и жените са различни — и му е било забранено да се появява на територията на учебното заведение, а когато се е опитвал да присъства в часовете, сътрудниците на училището го предали на полицията. Гимназистът не изключва, че заради възгледите си в крайна сметка няма да успее да получи средно образование.

 

Джош Александър, гимназист: Не, не преувеличавате – точно това се случи. До тази точка обаче се стигна на няколко етапа. Няколко ученички от нашето училище ми се оплакаха, признавайки, че се притесняват от факта, че момчета от училището влизат в банята им. Този въпрос в крайна сметка прерасна в вътрешноучилищна дискусия и аз реших да отстоявам позицията си в нея и за да затвърдя тази гледна точка, използвах цитати от Светото писание. След това ми беше забранено да се появявам в сградата на училището до края на учебната година – а когато се опитах да присъствам в час, ме задържаха, повдигнаха ми обвинение.

ПП

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар