Потрес! Учителка запали и изгори маска в час Учителка запали и изгори маска в час

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учителка, която преподава химия, а на по-малките ученици – и по предмета „Човек и природа“, изгорила по време на часа пред децата предпазната маска срещу коронавирус. За това сигнализира екипа на БНТ майката на едно от децата, станали свидетели на показното в класната стая.

Учителката по предмета „Човек и природа“ на дъщеря ми си позволи да гори маска в своя час. Преди това тя обяснила на децата, че носенето на маски нарушава човешките ѝ права и за нея това било равносилно на насилствено налагане на носене на бурка. Бях силно притеснена от тези внушения. На първо място ми беше неприятно сравнението между един религиозен символ и средство, което предпазва здравето на децата. Бях категорично несъгласна, че учителката оспорва родителския ми авторитет, с който аз настоявам дъщеря ми да носи маска като предпазно средство“, пише майката до БНТ.

Пред държавната телевизия обаче учителката се оправдава, че това е било само експеримент в часа по химия с цел да изучат децата как гори материя от естествен произход или от синтетичен.

„Вижте какво, г-жо, аз съм химик. Часът се беше провел в кабинета по химия и това беше демонстрационен опит, за да проверим какви са тези маски. От естествен материал или от изкуствен. Дали е съмнително, дали е редно или не – е ваше лично мнение. И ваша лична гледна точка“, отговаря на репортера на БНТ преподавателката. Тя твърди, че и в предишни години са правели подобни експерименти. След като е попитана какво доказва обаче въпросният експеримент с изгорената маска, преподавателката по химия не дава аргументи и затваря телефона с думите: Ами няма да говоря повече с вас, довиждане, приятен ден ви желая.

„Аз не диктувам в какво да вярва учителката и в какво не, но съм несъгласна тя да подтиква моето и други деца към поведение, което е рисково за тяхното здраве. Мисля, че е недопустимо учебните часове да се превръщат в арена на полемика за covid- мерките“, пише от своя страна майката на ученичката, станала свидетел на изгарянето на маската.

Само преди ден отново по БНТ друга майка се оплака, че учителката на детето й обяснявала на класа, че от ваксините се умира, а малкият ученик се е притеснил за ваксинираните си родители. От МОН обясниха, че не са получавали подобни сигнали, но пък вирусологът проф. Радка Аргирова потвърди, че учители я питали колко й плащат, за да говори лъжи за ваксините.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар