Потрес! Чиновници дебнат да не гъкнем срещу Стратегията за децата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата се опитва по всякакъв начин да налага стратегията за детето, която цели да изземе функциите на семейството и да ги даде на чиновника, като отвлича деца, по модела на някои западни държави и ги дава на семейства, които имат проблеми да имат свои деца.

Ето какво разказва майка от своето училище:

Здравейте! Днес бях на обществен съвет в училището на дъщеря ми, тъй като съм част от родителския актив. На този съвет родителите се срещаме с ръководството на училището и обсъждаме бюджета, учебниците, паралелките и други важно въпроси. Зададох директен въпрос на директорката какво знае за въпросната Стратегия за детето.

Следват ли вече някакви разпоредби, свърани с нея, готвят ли се някакви дейности. Тя беше откровена и сподели, че тази стратегия вече е била представена пред тях. Имат и изрична забрана да говорят за нея с родителите, въпреки че масово директорите от училищата в града са я отхвърлили и изразили негативното си мнение. Сподели, че в прав текст им е заявено, че нещата ще се случат въпреки несъгласието им, защото това е натиск от Европа.

Сподели също, че има назначени 16 на брой държавни служители, които следят постовете във фейсбук на учителите и директорите 🙄!!! За щастие, ме увери, че във нашето училище, колкото е възможно по-дълго ще отказват да пускат анкетите и агитационните плакати на ДАЗД, но призова родителите да бъдем безкомпромисни и да се борим да не допуснем това безумие да се случи. Общо взето учителите са с вързани ръце, което е разбирамо. Тези дни ще въпроси и в детската градина на другото ми дете.

Баща пък е скъсал плаката на Агенцията за закрила на детето, който призовава деца, които имат проблеми с родителите си, да се обадят на държавата. В Норвегия има подобен плакат, който гласи: „Ако имате проблем с родителите си, обадете ни се“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар